Stop trafficking


Påsk

Hoppsan då.
Nu var de dåligt bloggat igen.
Men de har ju varit en massa påsk och så.

Senaste veckan har gått otroligt snabbt och det var så skönt att få långhelg nu. :)
I torsdags for jag på dans med Linda.
Det var tydligen avslutning på furan så nu blir det inga fler dansen där förrän i höst.. Men då öppnar ju sommardanserna istället.
Jannez spelade, de ska tydligen spela på sandviken snart också. Fredag den 13e maj enligt deras hemsida. ;)
Fast jag vet ju inte om jag vågar mig ut då. Vem vet vad läskiga saker som kan hända på fredag den 13e..? ;p



Jag har beslutsångest för heglen efter med. Jag kom just på att det är vårfest med jobbet den 20e och så pratade vi i helgen om att åka på kryssning då också för att Linda S fyller år då. Så nu vet jag inte hur jag ska göra.
Vårfesten verkar jättebra med bra underhållning och god mat men det verkar knappt vara nån som ska dit, i alla fall från min enhet. Kryssningen blir säkert också jättebra med bra mat och underhållning men den är inte helt planerad och bokad än.
Men de e ju en vecka kvar till man ska anmäla sig till vårfesten så jag hinner nog vela hit och dit på båda... :) 

 

I fredags var vi till pappa i Sjör och i lördags var vi till mamma i Rissna.

I söndags hade vi påskfest hemma och man skulle nästan kunna tro att det varit långhelg. ;) Eller så var det för att vi började vid två. Alla var lite sega men det blev väldigt kul ändå. :) Och massa mat. Vi har sallad och tzatziki för en evighet nu. :)
Vi hade en väldigt fin påskkärring också.
Bilden är tagen från fotografen Karolina.



Goofiz for en sväng till Blåkulla.
Bara kaffekannan som saknas. :)

Glad påsk! :)

Modell

Åh, va vackert det kan bli. ;) 

Jag och Linda tog lite egna bilder :)








Återträff

Igår var jag på återträff med min klass från brunflo.
Det är tio år sedan vi gick ut nian.

Oj vad jag har varit nervös för den här träffen. Nu blev det ju inte så spänt och pinsamt som jag trodde.
Vi skulle först träffas på captain cook.
När jag kom dit till den tid som stod på inbjudan var det bara Lina där från min klass. Och tur var väl det så jag slapp stå där själv. :)
Vi gick in och satte oss, efter en stund kom två killar från klassen och ännu lite senare kom en tjej till. Det var alla. Av ca 30 pers kom 5.
Men det var ingen som engagerat sig och försökt få ihop folk att komma heller.
En klass hade anordnat så de sågs redan vid ett innan förträffen så de var redan radfastyrda när de kom på förfesten. De var nästan alla.
Jag trodde ju att det skulle komma några fler iaf. De flesta bor ju kvar i östersunds kommun.
Men det blev trevlig i alla fall. Anordnarna från pigalle hade inte ansträngt sig så mycket som man hade väntat sig.
Dyr dricka i baren och mat på långbord som man fick gå och hämta. Det fungerar väl men det var inte ordning så alla fick gå och hämta samtidigit. Borden stod så tajt så det blev rent kaos tills alla hade fått mat och ätit upp. maten blev en timme senare än vad det stod på inbjudan också och underhållningen var obefintlig. Det var roligare att gå in i stora salen och dansa till Claes Lövgrens med gubbarna och tanerna. ;)
Vår DJ sa inget, inte ens vad han spelade för nått. Han hade ett konstigt upprop innan vi fick mat och då stod några klasser och väntade på att bli fotograferade. Det var ju också kaosartat men jaja.
Ganska skoj var det ju men det var inte pigalles förtjänst. Det hade blivit bättre om man anordnat själv, men det hade väl aldrig hänt då....


Knäppt

Tydligen blev inte det här publicerat när jag skrev i fredags så jag får väl publicera det nu då :)
Vi var alltså modeller i fredags.

Nyss var det måndag och nu är det helg igen. :)
Tiden går alldeles för fort ibland.

Det har inte hänt så mycket i veckan.

Idag har jag varit med Linda på model-lab. vi var modeller för en dag. Eller ett par timmar i alla fall.
Vi blev sminkade och fick ta foton i olika poser och med olika bakgrunder.
Jaja, ni har väl sett bilderna.
Vi köpte inga bilder, de va konstiga. De flesta var svartvita och de som var i färg var som rosa i tonen. De bästa bilderna för mig var på en högtalare, men bakgrunden var svart och jag hade svarta leggins och svart tröja så mycket av mig syntes inte på bilden. En lampa i bakgrunden hade nog kanske löst problemet men jag är ju inget proffs.
Tur kanske att de inte blev bra, för isåfall hade det varit svårare att inte köpa nån bild.
De var ju lite dyrt med 550 kr för en bild. Och då får man bilden utbränd på en cd-skiva. Inte ens en utskrift får man. Det är ju billigare om man köper fler bilder men så många bra fanns det inte. Och fortfarande dyrt för en cd-skiva.



Helg

I helgen var Kent i Jorm och jag var ensam hemma.
Det var inte så tråkigt som det kanske låter, jag hade mest fullt upp hela helgen.

Kent for i torsdags på morgonen så när jag kom hem tänkte jag att jag skulle prova en ny maträtt som Kent troligtvis inte skulle gilla.
Det blev nudelwok med jornötssås. Ungefär. Jag hade ju ingen wokpanna men det gick bra med en vanlig stekpanna också. Synd bara att det tog sån tid att göra den. Men så kan det vara första gången man gör en rätt.
Jag tänkte se på TV medans jag åt så jag satte mig i soffan och slog på nått program. Jag tänkte se sista avsnittet av solsidan som vi inte hade sett än, men så blev det inte. Jag kunde inte slå på inspelningen och när jag skulle backa och se på TV gick inte det heller. Jag provade mig fram lite men till slut fick jag leta rätt på telefonnumret till viasat och be om hjälp. Efter en timme då så fick jag igång TVn igen. Jag fick dra ur sladden och kortet så fungerade det när allt hade startat upp igen. Då var det bara att putta TV bänk så jag kunde få ut boxen och kunde koppla in ljudet som åkt ut.
Medans jag höll på med det här hörde jag en smäll bakom mig, Goofiz hade klivit på brickan med min mat som for i golvet på den ljusgråa mattan. Jag hade soya i maten, det glömde jag skriva. Så när jag fått till TVn fick jag putta fram soffan och skura saft så gott jag kunde.
Sen var det skönt att få sätta sig på soffan. vi nio på kvällen.
Jag hann inte prova symaskinen, som jag hade planerat.



Såhär skulle jag ha gjort med honom.. ;)



I fredags tog jag en tur på stan eftersom jag skulle handla present till ett kalas som Ilmar skulle på. Jag handlade på lekstugan och kom sedan till Body shop där jag såg Lina, jag attackerade henne och följde med henne hem en stund. :)
Efter det blev det en väckarklocka från teknikmagasinet och sen hemåt. :)
Då blev det ett nytt recept på kycklinggryta. Massa spännande saker. Bland annat ingefära. Det stod att det skulle vara stora bitar men jag gjorde nått mittemellan. Jag skulle ha rivit den eller nått. För bitarna blev för stora och hårda.
Sen fick jag en stund med min symaskin. :) Jag hade ett par byxor som verkligen behövde lagas.



I lördags var jag och lina på klädbytardag. Man lämnar in fem plagg och så får man ta fem plagg.
Jag fick en ny tröja och ett par nya jeans och så lite som ska ges bort. Fast jag får se hur det blir med det. Hittade bland annat ett par täckbyxor som jag trodde skulle passa Gustav men de är nog lite stora än.. ;) Det var vuxen small såg jag sen när jag letade ordentligt.
Lina fyndade duktigt. Hon fick ge bort fem av mina plagg, jag hade tio plagg med mig. ;) Sen gick vi till bilen så fick hon kolla igenom min påse och fick med sig två par byxor till och nån tröja tror jag. :) Mycket bra deal tycker jag. :) 2 nya plagg och 14 kasserade, eller nått sånt.
Sen for jag till mamma och vi gick på lillänge, sen blev det fika och efter det ner på stan för middag och bio med Linda. Vi såg hur många lingon finns det i världen. Jättebra film som jag verkligen rekommmenderar alla att se!



Söndag, äntligen. Vilodag. :) Fast jag städade lite och bäddade rent i sängen.
Jag provade yogapasset på mitt Wii-spel också. Det var jobbigare än jag trodde. Var helt slut efteråt.
Sen kom Kent hem efter en hård helg i Jorm. Då blev det ganska slappt.
Det blev hem-pizza till middag. Jag provade ett nytt recept igen och hade på kantareller, getost och tomater. Jättegott!

Igår var det meningen att jag och Lida skulle på relaxen och njuta lite. Men tydligen har de stängt på relaxen på måndagar. Så vi gick in och satte oss i den vanliga bubbelpoolen. Det blev lite simning i den vanliga poolen också. Och så klart rutchkanorna. :) Det blev skoj ändå men lite besviken var vi ändå, när man ställt in sig på relaxen. Men det får bli en annan gång.
När jag kom hem var Oja-pojkarna på besök. De stannade på middag, jag värmde upp kycklinggrytan och väntade mig att det inte skulle bli populärt och en massa gnäll men det gick i dem. De sa till och med att det var gott.. Trodde jag inte med ingefäran och allt. Men när man inte vet vad som är i så... :)
Sen for vi ner till Ankeborg och firade Terese som fyllde år i söndags.


Min nya vän :)

Igår hämtade jag min nya symaskin. :) Jag har inte hunnit provköra den än men jag har bekantat mig lite med instruktionsboken och plockat lite med den. :)
Den är så fin :) Min nya pfaff.
Jag har installerat om Kents dator några gånger men nu tror jag den funkar. Bara allt annat som ska installeras nu. Det tar sin lilla tid men nu ska den väl fungera ett tag.


Helgen

Det har hunnit vara en hel helg sen sist jag bloggade nu. :)

Torsdag:
Pappa fyllde år. Jag slutade tidigt så jag hann ta en sväng på stan med mamma. Det var en riktig shoppingtur. ;) Jag blev med symaskin, som jag troligtvis får hämta imorrn. :) Och sen var vi på hemtex så det blev lite nya sängkläder också. Sen blev det middag hos pappa, de hade gjort en skinkpaj på ett nytt recept. Den var jättegod! Steffe och Nils-Anton var där också och herregud vilken fart det var på han. Han var överallt. :) Gounge, han är så glad jämt.



Fredag:
Jag och Raivo åkte till Klövsjö och åkte slalom. Gustav och Flisan var ju också med men de åkte buss med skolan. Mina nya pjäxor var inte så bra som jag trodde. De är ju en storlek för stora så det kan ha varit det. De satt obekvämt över foten där man spänner runt foten, men det kändes första efter vi hade ätit lunch. Mina fötter hade säkert svällt upp. Tur att jag har ett par till. Hoppas de sitter bättre.
På kvällen var jag helt slut men nånstans hittade jag ändå ork att laga mat. :) Det skulle ju bli fajitas och det är alldeles för gott för att hoppa över. :) Sen for vi en sväng till Anviken och blev där ett bra tag. När vi kom hem dukade jag fram ostarna jag hade köpt till helgen, lyxigt värre. :) Samtidigt var kent ute i garaget och skruvade till sent.

Lördag:
Isracing på sjön. Det var mycket folk här bilar kom och for mest hela tiden.
Det var riktigt skoj att åka på isen. Jag vågar inte köra själv. ;) Sen blev det lite fest på kvällen och vi for till gamla huset på fest. Det blev en blöt kväll och dag. ;) Mycke vatten på isen också.....

Det är inte bilen på bilden som historien handlar om. Men man skulle nästan kunna tro att det är Leifs nissan ris-på-is. Hans eget namn på den. ;)
Men bara nästan, de e väl typ färgen som är lika.. ;)

Söndag:
Idag börjar vi lugnt och fortsätter sedan med korv vid sjön och årets sista isracingtur.
Det börjar bli alldeles för blött på sjön.
Nu är snart våren här! :D


RSS 2.0