Ajajaj

Jag hittade ett träningspass som jag tänkte att jag skulle prova.
Det är ju skönt med fint väder och kul med variation så jag tyckte det lät bra med en tur ute.
Den tar 12 minuter om man håller schemat.60 sek joggning som uppvärmning
30 sek vila
30 sek armhävningar
30 sek vila
30 sek maxa
30 sek vila
30 sek planka
30 sek maxa
30 sek vila
30 sek knäböj med hopp
60 sek vila

Sen vänder man och gör allt baklänges tillbaka. Börjar med knäböj och så vidare...
När jag kom tillbaka var jag helt slut och idag har jag ont.
Verkar vara ett bra pass men nästa gång ska jag stretcha efter också. ;)


nu är den här! :)

Idag har jag hämtat vår nya Tassimo T20 och det andra nya modemet för i år.
Vi hann ha det första i tre dagar tror jag det blev innan det åskade här igen. ;)

Jag har satt upp bryggaren och Kent har provat en kaffe. Jag provade en choklad och så långt verkar den bra. :) Kaffet är ju inte som kokaffe, men de e klart. Det är ju en espressobyggare.
Jag tror det var sex sorter som följde med så nu ska det provas. :)
Om någon vill prova är det bara att komma nu för nu vet jag hur den fungerar också. :)Det har varit full fart den här veckan. 
I tisdags skulle jag besikta Ewert. Jag tog mig dit och loggade in sen när det blev min tur vred jag på nyckeln och inget hände. Lilla Ewert fick kalla fötter och ville inte starta.
Lamporna på instrumentpanelen lös men han ville inte starta. När jag försökt vrida av och på en stund var jag tvungen att gå och be om hjälp. De väntade ju på mig. Två killar kom ut med en hjälpstart och kopplade hit och dit men inget hände så de avbokade tiden åt mig.
Under tiden ringde jag Kent så han kom dit och vred lite på nyckeln. Då startade han. Handpåläggning.. ;)
Vi for och frågade om vi fick komma in och som tur var tog de in Ewert.
Vi rullade därifrån med blankt papper. :)
Efter lite extra service är den nu klar att rulla vidare till svärmor och Ulla.I onsdags var vi till Ulla som fick kolla gaddarna. Jag gick igenom besiktiningen med några bra att veta inför nästa besiktning. ;)Sen har jag fullt upp med mitt nya zumba-spel och mina nya trädgårdsverktyg. :) hata ogräs! Hur blir man av med det på ett lättsamt sätt utan att döda alla blommor som ska vara kvar också? Det går inte? Nä jag vet.
Suck. men en kollega sa till mig att det är jättebra motion iaf, hon har gått ner massor av bara trädgårsarbete. Undrar om hon sa 8 kilo.. Hmm.. mycket iaf, och det syns på henne. :)
Men jag kör på med mitt zumba och sliter mig igenom mina rabatter så får man se vad som sorteras bort till senare år.. ;)
Jag hittade en blogg på någon tidning där det stod att man ska göra plankan varje dag för att få platt mage. Situps är tydligen absolut inge bra, men det visste man väl egentligen. Ergonomi och såntdär. Och så har jag läst nån annan stans att man ska börja bygga magmuskler inifrån, men vad betyder det då? ;) Vad ska man göra då..? Plankan tydligen...


Lördag

Jag kunde inte hålla mig jag Zumba:de lite i torsdags igen. Jag provade sätta kontrollen i linningen då och det fungade mycket bättre än med bältet. Så jag förstår inte varför det inte skulle fungera med kontrollen i fickan, jag kanske får prova när jag har byxor med fickor. Men det kanske blir fel vinkel på kontrollen eller nått.
Men ja, det ska provas. :) Jag har övat igenom en dans till. Några kvar sen blir det riktiga spel :)Igår blev det första badet för i år. Det var 20 grader i vattnet här. :) Men det är ju alltid kallt att ta sig i ändå. Tycker jag... Men det var skönt och varmare blir det nog. :)
Jag doppade mig inte men jag hade faktiskt duschat håret båda dagarna innan, man får ju inte slita för mycket på håret när man har blekt slingor. ;)

Idag ska det vara finväder så vi har planerat att vara ute idag. Och så ska det komma lite besök :) Än så har vi inte sett så mycket av solen men det är varmt i alla fall. :)
Men nu ska jag gå ut och inte bara sitta här. ;)


Andra försöket

Igår provade jag att Zumba lite igen.
Den här gången fick jag ett helt pass med fyra steg och tydligen var jag så duktig att jag fick ett bonussteg också. Inte för att jag var så nöjd över det när jag hade kört ett hel pass redan.
Jag gick alltså igenom fyra pass på fem minuter var utan möjlighet att hämta vatten, som jag hade glömt ställa fram innan. ;) När de var över och jag såg fram emot att få varva ner och stretcha så står det bonus stage och så kör ett nytt pass, med som en sammanfattning av alla steg man gjort, igång. Det rann redan av mig men det var skönt när det var över då! :)
Undrar om jag blev skickad till instruktionerna förra gången för att jag gjorde så många fel på stegen. ;p Jag var ju tvungen att kolla och jag hittade igen dem igen så nästa gång tror jag att jag ska träna på stegen tills jag gått igenom alla. Jag har gått igenom en dansstil och har säkert fyra kvar. Det blir ju lite lättare och lite roligare när man övat stegen innan.
Jag får ingen träningsvärk men jag kanske inte gör rätt heller. Det kanske kommer. Eller så är det meningen att man bara tränar kondition, och det behöver ju jag. ;)
Det är skitkul i alla fall men undrar om man inte ska skaffa nått att sätta för burspråket i alla fall. Det ser säkert väldigt intressant ut för de som går förbi. :)Jag kommer fortfarande inte överens med bältet. Det bara åker omkring och vill inte sitta på plats.
Funderar lite på hur man ska lösa det istället. Kanske får ha träningsbyxor med hällor och sätta kontrollen i ett vanligt skärp på något vis.
Jag har läst att man kan ha kontrollen i handen med det känns som att det blir fel då. Man rör ju inte armarna som man rör höfterna. Ska man vara still med armarna då..?
Man kan inte ha kontrollen i fickan heller. Den kanske inte läser av rörelserna då..?

Nytt försök på lördag kanske.. eller.. hmm.. får se vad som händer. :)

Tassimo

Yes!
Jag fick just mail om att jag tagits ut för en kampanj hos buzzador.
Jag ska prova en Tassimo T20 och får vissa smaker som jag ska prova och sedan recensera då. 
Och den som vill prova är välkommen. :)Ska bara vänta på att den kommer hem. :)

Zuuumba

in my living room.. :)

Jag fick ett zumba-spel för wii på min födelsedag.
Nu har jag provat det.Man får med ett skärp som man ska ha kontrollen i men det står inte riktigt hur det ska sitta så jag chansade lite och det for runt lite när man rörde på sig så jag får nog sätta fast det annorlunda nästa gång. Kanske fungerar det om man har det i midjan istället för runt höften..?
Jag vet inte om jag gjorde rätt men jag körde igång ett spel och försökte hänga med. Sen tror jag att man skulle välja nästa spel och fortsätta tills tiden var slut, för det kom inget om att dagens pass var över men det kanske det inte gör heller. I alla fall så hittade jag guiderna för alla dansena. Man fick en demonstration hur man ska göra rörelserna, det var ju ganska användbart för att kunna hänga med. ;) jag gjorde några av dem och sen var jag sjöblöt.
Det blev nog inte rätt men de kanske märks nästa gång. ;) Kul var det iaf.


Äntligen färdig

För idag i alla fall.

Det blev kolakakor och grahamsbröd också. :)
Jag tänkte inte har bröd på fikabordet men jag hittade receptet när jag letade kakrecept och passade på när jag hade maskinen framme.
Det är så bra med en maskin som knådar degen. :) Jag fick maskinen i julklapp för nått år sedan och har inte använt den förrän nu eftersom vi egentligen inte haft plats för den, så det har varit besvärligt att ta fram den. Tänk hur mycket jag knådat i onödan.. :) Men nu har maskinen blivit inmöblerad i skafferiet, så småningom ska den nog få en plats i köks-ön. Den ska bara byggas först. :)

Nu är det bara en tårta kvar och så ska de byggas ihop också. Sen får det vara bra. :)

Bakdag

På lördag fyller jag år. :) Så idag har jag bakat en massa.
Alla som vill fira mig på lördag kommer få spunk. ;)


De har blivit bullar och tårtbottnar också.
Fortsättning blir nog imorrn eller efter middagen.


Helg

Åh så skönt med lång helg.
Tre dagar jobb sen fem dagar helg. Tänk om det alltid var så. Fast då skulle veckorna vara åtta dagar också... ;)


RSS 2.0